Körsimulator

Anpassningsmöjligheter

Prova typ av anpassning

Ambjörn har tidigare övningskört på trafikskola på sin hemort, men endast med manuellt växlad bil, vilket inte fungerade då han har svårt med motoriken.

Nu har Ambjörn kört 6 gånger i simulator, med automatlåda och rattkula. “Jag har lärt mig hantera bilen” tycker Ambjörn som också känner sig redo för att börja på trafikskola igen – fast med rätt utrustning i bilen

Mobilitetscenter har erhållit projektmedel av stiftelserna Focus och Promobilia för inköp och drift av en körsimulator.

Körsimulatorn kan används för att prova hur olika typer av anpassningar fungerar.

Körprogram med olika svårighetsgrad, trafikmiljöer och väglag är några exempel på vad som finns att välja på.

Simulatorn kan anpassas med automatisk växellåda, handreglage för gas och broms, rattkula, pedalställ för kortvuxna, vänstergas, förlängda reglage för blinkers och vindrutetorkare.

Bilden visar ett pedalställ för kortvuxna

Det är dessutom möjlighet att anpassa simulatorn med styre för personer som har svårt att använda vanlig ratt. Styret går att använda med eller utan inlagda reglage för gas och broms.

Ett stort tack till Permobil och Foerst som löste de tekniska klurigheterna för att få styret att fungera i vår simulator.

Övningskör i simulator

Att bli en skicklig förare kräver en hel del övning. Körsimulatorn ger en rakare och roligare väg till körkortet. Genom att övningsköra i simulatorn är du mer förberedd den dagen du börjar på en trafikskola. Körkortsutbildningen medför för de flesta ungdomar med funktionsnedsättning en betydligt högre kostnad än för andra ungdomar. Det är få trafikskolor i landet som kan erbjuda lektioner i anpassade bilar. Ibland är det nödvändigt med personliga bilanpassningar som inte kan erbjudas av trafikskolor.

Vi kan anpassa körsimulatorn på flera olika sätt, allt för att det ska passa för dina personliga behov. Även programmen i körsimulatorn kan anpassas efter din kunskapsnivå.

Du köper två lektionstimmar (90 min) per tillfälle. Pris: 100kr. Ring 031-22 05 90 och boka tid!